John B. Nielsen fik efter mange års smerter og sygemelding livet tilbage, og kan i dag både arbejde, gå på jagt og træne sine hunde.

Senetensbehandling kan både afhjælpe og fjerne smerte.

Efter mange års smerter og sygemelding fik John livet tilbage ofter intensiv senetensbehandling.

Johns fortælling:

Mit navn er John B. Nielsen født i 1966.

Mit sygeforløb starter i August måned 1982, hvor jeg på knallert ikke overholder min vigepligt og kører ud foran en personbil og bliver ramt direkte på venstre side med flere åbne brud, lårbenet er brækket, midt over knoglerne stikker ud af et stort kødsår på bagsiden og skinnebenet er helt knust på den midterste tredjedel. jeg blev bragt til Vejle sygehus på skadestuen, som gjorde alt hvad de kunne, men var meget i tvivl om benet kunne reddes, eksperter blev tilkaldt for at vurdere om benet skulle amputeres.

En af overlægerne havde hørt om et Hoffmanns apparat, det mente han kunne redde mit ben. Det fungere ved at man borer nogle stålpinde ind i knoglen over og under bruddet, derefter forbinder man de to sæt lodrette pinde med tværgående vandrette lidt kraftigere stænger og bruddet er nu fikseret, og man kan justere i længde-retningen. Det blev gjort på både lårben et og skinnebenet.

Jeg blev som 15 årig bundet op i et stativ, som er sat op over sengen og holdt oppe med snore og kontravægt ca. 15 kg. Jeg var i bogstaveligtalt forstand bundet til min seng. Der opstod store problemer med betændelse, hvide og gule stafylokokker - jeg røg op på intensiv med konstant overvågning pga. feber 40-41,5 grader i feber. Det var overalt i de store sår og inde i knoglerne og efter 10-12 uger ville de afmontere stativerne og isætte et marvsøm for at få mig op og i gang, pga. betændelsen måtte marvsømmet ud, da kroppen kunne ikke tåle sømmet. Ved udskrivningen i januar foreslog de mig - en fremtid med kontor eller lagerarbejde. Som født og opvokset på landet var det ikke noget for mig, jeg skulle ud og bruge kroppen til fysisk arbejde.

Nu er der gået tredive år og skavankerne er kommet efter mange års slid og skæv gang med benet. Musklerne er blevet stive og korte, jeg har snoren i armene - ligesom de sover, ofte kraftig hovedpine med kvalme og synsforstyrrelser, stor træthed i nakken, vedvarende tunge knivskabe smerter ned i mit ben og store smerter i mit knæ.

Det skal nævnes jeg de sidste 4-5 år har arbejdet 65-75 timer om ugen som chauffør og hele året 2011 er det hele eskaleret og noget måtte gøres.

Efter jeg havde læst en artikel i et ugeblad,om senetensbehandling og dens gavnlige effekt. På sentensbehandlernes forenings hjemmeside læste jeg meget om behandlingen, valgte en behandler som jeg finder meget interessant. Helle har flere års erfaring, og hun har selv haft brug for hjælp og ikke mindst et naturmenneske, så der kunne jeg føle mig tryg.

Jeg tog straks kontakt til Helle først i januar måned 2012 og jeg fik hurtig en tid til behandling. Behandlingen er særlig fordi den går så dybt, jeg var byldeøm og behandlingen føles også hård, efter behandlingen føles musklerne meget ømme, men på en helt i orden måde. Jeg havde hovedpine og ømhed, men efter et par dage følte jeg en ro i hele kroppen, som der ikke havde været i flere år. Ved anden behandling frygtede jeg meget, at det ville være lige så hårdt - men nej det var lige før, det var behageligt. Igen efter tredje behandling var der stor fremgang. Forbedringerne er kommet gradvis i skrivende stund, midt i februar kan jeg gå næsten uden besvær og blodcirkulationen i ben og ved arvæv er stærkt forbedret, musklerne slapper helt af. Der er ingen snoren i armene og hovedpinen, der kom flere gange om ugen, er væk.

Nu glæder jeg mig til foråret kommer, så jeg kan genoptage mine cykelture, gå de lange ture med mine hunde i den smukke natur, som jeg bor midt i, og ikke mindst min store interesse jagt. Den energi Helle ligger i sin behandling - for mig til at tænke over at jeg - at jeg skal passe på mig selv og huske de lette øvelser, jeg husker på hvordan sætter mig ind i lastbilen, hvordan jeg sidder på en stol og hvordan jeg skal placerer foden i gulvet. Helle forstår vigtigheden i alle små detaljer i dagligdagen, som er med til at alle de smerter som jeg havde, da jeg startede behandlingen, nu er næsten forsvundet.

Jeg kan anbefale sentensbehandling hos Helle, som noget der virker 100 %, og nu vil jeg bruge behandlingen til at vedligeholde ben og ryg.