Senetensbehandlingen er en slags massage som tager sit udgangspunkt der hvor musklen vedhæfter.
Vejle Senetensbehandling på Lerbækmølevej
Vejle Senetensbehandling på Lerbækmøllevej.

Senetensbehandling i Vejle hos Helle Damgaard Jensen

Senetensbehandling tager udgangspunkt i der hvor musklen vedhæfter, og når patienten og behandleren giver et tryk på samme tid, sender musklen en besked til hjernen - at nu kan musklen slappe af.

Musklen er fyldt med fiberstrukturer, og en muskel kan kun binde sig fast tilknoglerne ved tilhæftning via senerne til knoglerne.

Musklen indeholder en masse små sanseceller - muskeltener og senetener - som  sidder i overgangene mellem sene og muskel. Det er disse reseptore som skal sørge for at musklen har det rette længde eller forkortning - hvilket er grundlæggende for om musklen har den rette kredsløb.

Sundhed smitter (meget mere end sygdom)

Hvordan foregår senetensbehandling?

Behandlingen er en helhedsbehandling, og det er derfor vigtigt, at det er hele kroppen der bliver behandlet - fordi alle dele i kroppen er sammenhængende.

  • Udgangspunktet er punkter på fødderne, som giver et billede af hvor i kroppen musklerne er over spændte.
  • Herefter arbejdes der med strøg på musklerne, kombineret med tryk på senehæftningerne. For at opnå den optimale effekt opfordres den behandlede ind imellem til at yde modstand i form af modpres.
  • Behandlingen fortsætter på benene, ryg, hofter, arme og skuldre. Afslutningsvis afspændes nakke og ansigtsmuskler.
  • Pris 600 kr. pr. time. Medbring gerne selv lagen og håndklæde. Varrighed 1-2 timer afhængigt af behandlingsbehov.
  • Ud fra den samlede anskuelse af problemerne laver jeg et sæt øvelser som kan hjælpe dig i hverdagen.

I opstarten af senetensbehandligen ligger behandlingen hyppigt - da musklen vil arbejde mod at komme tilbage til den opspændte tilstand, som den måske i mange år har siddet fast i. Når man behandler hyppigt  i opstarten, vil musklen have mulighed for at finde tilbage til den naturlige længde og afspænding.

Min egen historie

Det var min egen søgen efter en behandlingsform, som kunne hjælpe mig af med min hovedpine, mine nakkesmerter og hoftesmerter - efter flere styrt på heste og mange års virke som gymnast og rytter på eliteplan - der fik mine øjne op for senetensbehandling.

Hos Senetensbehandler Benedikte Eilby opnåede jeg store ændringerne i bevægerapperatet, og senetensbehandlingen hjalp mig af med mine smerter,så jeg igen kunne leve et normalt liv.

Behandlingsformen åbnede mine øjne, og var så effektiv at jeg efterfølgende måtte uddanne mig til senetensbehandler!

Jeg blev færdiguddannet i 2006 og har efterfølgende praktiseret mine færdigheder i egen klinik på Lerbækmøllevej lige uden for Vejle.


Jeg kan kun sige jeg har prøvet det på egen krop, og det virker!